Monday, September 5, 2011

Expozitie de caricatura "Matty in atelier"


15 septembrie - 1 octombrie 2011 @ Galeria Saint Ink

Nascut pe 7 mai 1924 in orasul Ismail (astazi in Ucraina), Matty Aslan a devenit rapid unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti caricaturisti romani. Timp de 17 ani el a publicat zilnic in "Romania Libera" rubrica sa de umor satiric, denumita "Una pe zi". Abordarea sa incisiva si empatica a vietii cotidiene l-a facut foarte popular in randul cititorilor pe care ii incanta si cu albumele sale de buzunar "D-ale pescarilor si vanatorilor" sau "Ghidul spectatorului de fotbal" si albume mai cuprinzatoare ca "Matty: In Delta" sau "Sa fim seriosi". A regizat si filme de animatie: "O poveste cu ursuleti", "Formica", "D-ale organigramei" si altele.


Expozitia de desene originale, donate de sotia autorului, d-na Simona Mehedinti-Aslan, este gazduita de Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3) si pregatita sub egida Muzeului Benzii Desenate in colaborare cu Revista COMICS si Caricaturi DUM-DUM. Vernisajul, cu participarea unor invitati speciali, are loc joi 15 septembrie, ora 19:00.

Expozitia va fi insotita de un mic catalog cu cateva lucrari ale artistului si texte semnate de Albert Poch si Paul Stoica si o serie de lucrari din expozitie.


No comments:

Post a Comment