Tuesday, September 20, 2011

Vernisajul expozitiei Cristian Marcu "Recurs la Ilustratie"

Vineri, 16 septembrie, la ora traditionala 13:13 a avut loc intr-o atmosfera festiva, vernisajul expozitiei "Recurs la Ilustratie" semnata Cristian Marcu. Gazda a fost Clubul Caricaturistilor "Sorin Postolache" gazduit cu generozitate de restaurantul Cuptorul cu Lemne de pe bd. Pache Protopopescu.

"Grafician, ilustrator de carte, caricaturist de presa, animator sau regizor de filme de animatie - laboratorul satirei grafice a lui Cristian Marcu poseda o verva epica, extrasa straniu dintr-o ingenioasa uzina neuronica gravata cu scantei, ganduri cuprinse in ghirlande, clopote melodioase sub chioscuri de fanfara si fictiuni nemaiintalnite. Orice plansa a sa e o recidiva estetica, indiferent daca cuprinde un desen pentru un editorial de ziar, o satira grafica de salon sau o ilustratie insotitoare de text.

Cu expozitia , acrobatii ideatice in alb si negru, Cristian Marcu inaugureaza o epopee unificatoare a stilului sau precis identificabil - o grafica neobaroca, cuprinzatoare de bizarerie, fantastic si contradictii structurale."

fragment din prefata catalogului, semnata Dr. Paul Stoica

mai multe poze [aici] si mai jos un scurt filmulet:


No comments:

Post a Comment