Tuesday, October 18, 2011

Cum a fost atelierul de la Comedy Cluj

Clujul e un oras foarte frumos, incredibil de curat, cu o gramada de statui, monumente si catedrale, una mai impresionanta ca cealalta, si cu cozi la bancomate. Festivalul Comedy Cluj, 14-23 octombrie, ajuns la cea de a treia editie, a reunit filme si cinefili din toata lumea, transformand Clujul in capitala filmului de comedie.

Workshop-ul de benzi desenate a fost primit cu entuziasm, atat de participanti cat si de presa. Totul a inceput cu o scurta prezentare a Revistei COMICS si a peisajului autohton de benzi desenate. Prima parte workshop-ului a fost dedicata trasaturilor pe care trebuie sa le aiba un personaj reusit, fie ca e folosit in benzi desenate, advertising sau desene animate, pe scurt: character design. Apoi fiecare dintre participanti a creat propriul personaj, incercand sa aplice cele prezentate.


In partea a doua, Mihai Grajdeanu, autorul romanelor grafice Ciutanul si Legendele Dacilor, a povestit cum lucreaza el la scenariu si a facut un studiu de caz pe scenariul in lucru a doi dintre participanti iar in partea a treia a workshop-ului, Toma de la comics.cevamarunt a impartasit cateva trucuri foarte utile folosite de el in desen si la construirea poantelor.



Au fost 5 ore interesante, atat pentru participanti cat si pentru sustinatorii atelierului, care de abia astepta urmatorul eveniment de acest gen! Multumim celor care au participat si multumim organizatorilor festivalului pentru invitatie.



Mai multe poze: [aici

No comments:

Post a Comment