Tuesday, January 31, 2012

Colectionarul de Basme

2009-2012
Azi se aniverseaza 3 ani de cand a inceput seria. In prezent are 230 pagini, 4 povesti complete, 2 pagini de BD saptamanal in versiunea in engleza si updatarea la finalul povestii cu intregul capitol pentru versiunea in romana.

"Secolul 19, romanii si-au vazut unul dintre visurile lor indeplinite: unirea Principatelor Romane sub Cuza. In acest context incepe in literatura o campanie profund nationala aceea a culegerii de povestiri si basme, folclor.O lume care era prea tulburata sa scrie despre ea insasi, deoarece a preferat sa povesteasca despre trecutul indepartat.

Literatura a fost folosita ca un instrument politic, cu scopul de a stabili motivele nationale. Povestirile orale au luat forma scrisa, culese de publicisti si scriitori deopotriva. In timp ce adevarul si mitul se amesteca, nimeni nu observa cum realitatea dispare din ce in ce mai mult, iar scriitorii incep sa infloreasca. Ispirescu, Eminescu, Slavici - au scris despre multe fiinte mistice si supranaturale in poeme, povestiri originale cat si basme culese. Mihai Deleanu este un povestitor pentru care povestile spuse si ascultate sunt mai importante decat cele scrise si citite."

No comments:

Post a Comment