Tuesday, August 28, 2012

Interviu: Sandu Florea

Cu mult inainte sa existe initiativa "Harap Alb continua" a existat o alta banda desenata cu Harap Alb. Acum mai bine de un sfert de secol, un ilustrator roman a desenat "In lumea lui Harap Alb" . Acel ilustrator este Sandu Florea (in foto il vedeti alaturi de un personaj care nu credem ca are nevoie de introducere), singurul roman care traieste din banda desenata ca profesionist. Sandu Florea lucreaza inca la NewYork, ca desenator pentru gigantii genului - Marvel, DC, DarkHorse. Suntem mandri ca putem spune ca-i calcam pe urme.

Mihai Ionascu:
Domnule Sandu Florea, de ceva vreme ilustrati supereroi pentru mari edituri din Statele Unite. Totusi inainte de a-l desena pe Conan, l-ati desenat pe Harap Alb. Va amintiti cu placere de el sau a fost depasit in memorie de Spiderman, Thor, Batman si toti ceilalti carora le-ati dat viata prin desene?

Sandu Florea:
Albumul de benzi desenate Harap Alb constitue un important punct de referinta in prima parte a carierei mele de desenator. A fost primul album la care am lucrat cu placere deoarece nu a fost comandat de nicio editura, scenariul era al meu (si a lui Ion Creanga) si aveam timp nelimitat la dispozitie ca sa-l duc la bun sfarsit. L-am desenat de trei ori de la cap la coada. La inceput era in casete traditonale dar... [citeste interviul intreg aici]


interviu preluat de pe: facebook.com/revistaharapalbcontinua

No comments:

Post a Comment