Monday, September 24, 2012

Cum a fost la Salonul de Banda Desenata de la Constanta 2012

Si anul acesta Constanta a fost un punct de intalnire al autorilor din mai toate colturile tarii, al debutantilor si al pasionatilor de toate varstele.

Expozitiile au fost (in ordinea pozitionarii in salon): "Dim Dunareanu" de Puiu Manu si Marius Lestaru (scenariu), "SCC Comics" de Octav Ungureanu, "Margelatu" de Valentin Sava, "Mica Sirena" de Ileana Surducan, "Zbeng si Zbantui" de Raludra, "Esko" de Laurentiu Butuc si Marian Mirescu (scenariu), Batman si Predators de Victor Drujiniu, expozitie colectiva a tuturor autorilor de la Revista Comics, Nilu Crocodilu de Vlad Forsea, expozitie "Harap Alb continua..." benzi desenate de Andrei Moldovan, comics de Virgil Susnea si Costin Patru, "Amintiri din copilarie" de Serban Andreescu, benzi desenate si grafica de Vintila Mihaescu, expozitie de Antonio Cossu, profesor de benzi desenate la Academia de  Alex Talamba si Eduard Visan. Au mai participat Radu Marian, autorul albumului "Pafnutie Cyborgul", Jup si al sau "Conspiratie impotriva Confreriei", Bogdan Brejoianu si alti autori, cat si libraria de benzi desenate ComicBookCity.ro. A avut loc o masa rotunda cu tema "Revista Cutezatorii" si una despre RevistaCOMICS si autorii sai. Au fost decernate premiile ABDR si Sandu Florea, s-au ales castigatorii concursului de banda desenata murala si a fost si o tombola cu premii.

Mesele rotunde si dezbaterile au continuat si inafara salonului si poate continua si acum, ca de n-ar fi atunci nu s-ar povesti.

Multumim inca o data organizatorilor, si in special lui Dodo Nita, pentru invitatie si echipei de la Muzeul de Arta si de la Alianta Franceza din Constanta.

Mai multe poze: [aici]
Mai multe relatari despre eveniment: [aici], [aici], [aici] si [aici]

No comments:

Post a Comment