Tuesday, July 2, 2013

Ora de lectura a benzii desenate



În februarie 2012, la editura Didactica Publishing House apărea revista Ora de lectură. Practic este vorba despre două reviste cu apariţii alternative lunare: una dedicată segmentului de vârstă 6-9 ani şi una celui de 9-11 ani. Aşa cum îi spune şi numele, revista încurajează lectura iar banda desenată, cu rol didactic important, şi-a găsit un binemeritat loc. Astfel, în fiecare număr, din totalul de 26 de pagini, 5 sunt rezervate unor scenarii BD inedite sau adaptări după romane sau poveşti celebre, încheiate într-un singur număr sau în serial, întiinse pe mai multe numere. Cu aceste lucrări, autorul Alexandru Ciubotariu a ajuns la peste 100 de pagini de bandă desenată. Printre poveştile ilustrate se regăsesc:  Întâlnire de gradul zero, Un altfel de zmeu, Ciocodilul, Maratonul primăverii, Şoricelul vrăjitor, Ali şi Mi, Aventuri pe pârtie (scenarii create special pentru fiecare numar), dar şi adaptări după Cireşarii, Fantoma din templu, Duhul din sticlă, Robinson Crusoe, Muc cel mic, Colţ Alb sau Doi ani de vacanţă (după Jules Verne).
Numărul din vara aceasta a fost însoţit de un mic album BD – Călătorie liniştită, de Alexandru Ciubotariu, o redesenare şi o repovestire a unor aventuri cu personajul său Bunicul Miw.

Pe lângă benzile desenate create de Al. Ciubotariu, şi autorul francez Patrice Marsaudon publică câte o pagină din aventurile lui Caramel, un cal simpatic şi putin trăznit.

Vizitaţi site-ul oficial al editurii, de unde pot fi comandate revistele şi unde puteţi descoperi şi alte preocupări ale colectivului editorial.
L.V.

No comments:

Post a Comment