Saturday, March 15, 2014

Adevăr sau Legendă? Avanpremiera unei duble lansări: “Dacia Preistorică Ilustrată” și “Mandale dacice”


logo leg1 an de la lansarea proiectului de autor “Legendele Dacilor”. Interviu cu artistul Mihai Ionuț Grăjdeanu.
 Legende sau Adevăr? Controverse sau Realități acceptate științific?
Știm cu adevărat cine ne-au fost înaintașii și ce păstrăm cu exactitate de la ei? Vrem să descoperim aceste rădăcini care ne leagă de locul în care ne-am născut?
Și noi avem eroi legendari și poate tocmai acești eroi i-au inspirat pe alții care, cu ajutorul unor tehnologii avansate și o finațtare demnă de invidiat, au reușit să promoveze filme artistice și de animație, cărți, jocuri și jucării, aplicații pentru telefoanele mobile și calculatoare, în care imaginația depășește adevărul istoric, poveștile se încurcă și se amestecă, totul devenind o industrie, o mașinărie comercială axată pe vânzări și nu pe o educație corectă și coerentă din punct de vedere știintific, educativ.
Cărțile, lucrările de specialitate, muzeele și expozițiile studiate și vizitate de artistul Mihai I. Grăjdeanu, i-au inspirat creionul dând naștere unui proiect care azi împlinește 1 an: “Legendele Dacilor”.
Interviu integral: legendeledacilor.ro

COPERTI

1 comment:

  1. Cred ca merita promovate, citite, materializate in tot ce ati scris dumneavoastra in postare: de la carti la jocuri, reviste cu tema dacilor, haine, magazine online cu diferite obiecte si bijuterii in formele de arta ale lor, promovarea locurilor si nu numai. Ar trebui, deja, sa ne cunoastem potentialul cultural care, inca, asteapta sa il descoperim si sa ne mandrim cu el in toata Europa si lumea, pentru ca detinem ceamai valoroasa vatra de cultura, poate, din intreaga lume.

    ReplyDelete