Wednesday, May 14, 2014

Lansare: Cei de dincolo

Mărșăluind prin trecători spre a trece dincolo de Carpați, o coloană militară ajunge într-un alt dincolo.
un album de Alex Talambă și George Drăgan

Alex Talambă, desen și culoare
Absolvent al Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu” din București, lucrează pentru început, din 1998, ca animator 2D, iar din 2001 ca ilustrator pentru un număr mare de agenții de publicitate, ca McCann Erickson, Saatchi & Saatchi, Graffiti BBDO, Headvertising, etc. În 2011 publică primul album personal de bandă desenată, “Elabuga”, în colaborare cu scenaristul George Drăgan. De atunci a publicat mai multe albume personale sau colective de bandă desenată, precum “The Book of George”, “Sidi Boudiz Kids”, “Mila 23” sau cel mai recent, “Cei de Dincolo”. În 2012, primește Trofeul “Sandu Florea” la Salonul de Bandă Desenată de la Constanța pentru “Mila 23”, iar în 2013 este invitat oficial al Salonului de Carte de la Paris.

George Drăgan, scenariu și text
Absolvent al Facultații de Drept din București în 1999, începe să lucreze copywriter pentru agenții ca: Alternative Advertising, Genius Adv., Tempo Adv. sau Cohn&Jansen. În paralel, a publicat scurte nuvele în cateva volume și reviste, a scris scenarii de film, caștigând la concursul de scenarii organizat de CNC, sectiunea dezvoltare, cu un proiect de lung metraj. De asemenea a mai publicat în colaborare cu Alex Talambă, trei albume de bandă desenată: “Elabuga” (2011), “Mila 23” (2012) și “Cei de Dincolo” (2014).

Anca Puiu, editor
Fondatoare și parteneră în casa de producție cinematografică Mandragora, împreună cu Cristi Puiu, este producător și co-producător pentru numeroase producții românești și internaționale, precum: “Moartea Domnului Lăzărescu”, “Megatron”, “Morgen”, “Aurora” sau “Rocker”. Din 2011 începe colaborarea ca editor cu Alex Talambă și George Drăgan, pentru albume de bandă desenată.

facebook.com/CeideDincolo

No comments:

Post a Comment