Saturday, June 7, 2014

Great Snake #4

Pe 14 iunie la ora 19:00 in Question Mark va invitam sa fiti martorii unui eveniment in banda desenata. Great Snake se lanseaza in print, dupa 3 numere in format digital in care si-a atras un public fidel si o imagine inedita in comunitatea de banda desenata din Romania.

Great Snake are sub umbrela o revista antologie de BD, o editura independenta si un colectiv international de artisti. Odata cu lansarea primului numar fizic, revista isi va schimba si formatul. Fiecare numar va porni de la un concept curatoriat de un artist contemporan, toate povestile gravitand in jurul respectivului concept.

Numarul 4 al revistei are ca punct focal conceptul de Panopticon, formulat de filosoful Britanic Jeremy Bentham in secolul 19. Pantopticon reprezenta un model pentru arhitectura supravegherii si a puterii si este si astazi un simbol al controlului psiholigic si al monitorizarii intrusive intr-o posibila societate post-democratica. Cele trei povesti din acest numar cauta sa ilustreze atat mecanismele si resorturile supravagherii in distopii plauzibile cat si frica si paronoia sub care ar guverna acestea.

Great Snake este un produs special in mediul de banda desenata din Romania prin diversitatea stilistica din revista, tematica cu un subtrat de critica sociala si culturala si dorinta de coerenta conceptuala. De asemenea, este si isi doreste sa fie, o platforma pentru aritistii Europei Centrale si de Est.

La evenimentul de lansare vom prezenta si proiectele viitoare ale revistei, principalul fiind titlul bi-lunar Pink Sky, serie de inspiratie SF.

La acest numar au contribuit Andrei Cotrut (artist), Radu Otarasanu (aritst), Danica Radovic (artist), Claudiu Revnic (scenarist), Radu Pop (artist).

Pentru mai multe informatii va invitam la pagina noastra de web:
www.greatsnake.geeknet.ro

No comments:

Post a Comment