Tuesday, November 11, 2014

Aripi de otel

Lansarea cărții de bandă desenată „Aripi de Oțel” de Adrian Barbu, din cadrul proiectului „Relaţii ceho-române în bandă desenată”.

O călătorie istorică, în care Cehia și România s-au aflat o vreme alături unite de aripi de oțel. Viața pilotului ceh Josef Balejka este o adevărată aventură, aproape incredibilă, dar cât se poate de reală. Aviator de elită, refugiat, prizonier, evadat, fugar, erou de război, vagabond, Balejka a fost purtat de vârtejul evenimentelor de-a lungul și de-a latul Europei.

„Aripi de Oțel” este al doilea volum - după „Mickey pe Dunăre”, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” - din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează prin câteva cărți unele momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea sa de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Republicii Cehe, Jiří Šitler, va prezenta Crucea de Merit a Ministerului Apărării al Republicii Cehe dlui Col. Cristian Dorca, Directorul Cercului Militar Național și dlui Gen. Mihail E. Ionescu, PhD, Director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

Eveniment are loc in sala Bizantina. Intrarea de pe strada Constantin Mile.

Intrare liberă.


1 comment: