Thursday, March 17, 2016

Clasicii literarturii in benzi desenate

 
Ziarul Libertatea şi editura Litera lansează colecţia de albume BD  “Clasicii literaturii în benzi desenate”.

Primele patru titluri vor fi:
Robinson Crusoe – 16 martie 2016
Comoara din insulă – 23 martie 2016
Ocolul Pământului în optzeci de zile – 30 martie 2016
Cartea Junglei – 6 aprilie 2016

Preţul unui album este 20 de lei si se poate cumpara de la orice centru de difuzare presa.


În cursul anului  2010 editura franceză Glenat, cu sprijinul UNESCO, a publicat  această  colecţie  grandioasă « Les incontournables de la littérature en BD » cu care propunea tinerilor cititori – la un preţ foarte abordabil - să redescopere marii clasici ai literaturii mondiale prin intermediul benzilor desenate. 

Au apărut în total 30 de albume, desenate,  în general,  de tineri desenatori care au adaptat romanele scriitorilor Robert Louis Stevenson, Jules Verne, Daniel Defoe, Victor Hugo, Rudyard Kipling, Arthur Conan Doyle, Homer, Theopile Gautier, Charles Dickens, James Fenimore Cooper, Leon Tolstoi, Alphonse Daudet, Emile Zola, Henryk Sienkiewicz, Cervantes, Yves Theriault, Stendhal şi Gustave Flaubert. 

1 comment:

  1. Acum cativa ani nu era urma de banda desenata in tara la noi,comandam numai din afara. Ma bucur ca am prins perioada asta de avant a benzii desenate si sper sa tina cat mai mult. De abia am fost sa iau revista aliens ca nu aparuse cand trebuia,acum ies iar ca sa iau si robinson crusoe.

    ReplyDelete